Ski Limburg zoekt "jongeren tussen de 50 en 60 jaar"!


Ski Limburg is op zoek naar iedereen die samen met een enthousiaste en gezellige groep wil deelnemen aan sportieve activiteiten. Deze vereniging bestaat al 28 jaar, heeft maar liefst 380 leden en een actief bestuur dat elk jaar een flink aantal activiteiten organiseert. Van Nordic Walking en fietstochten tot reizen naar Oostenrijk en Italië. Wil jij hier graag aan deelnemen? Lees dan verder!

Activiteiten bij Ski Limburg

Elke week organiseert Ski Limburg een Skifit-sessie van anderhalf uur, waarin Nordic Walking in de bossen van Valkenburg en omgeving centraal staat. Daarnaast worden er verschillende fietstochten en wandelingen georganiseerd, waaronder de openingswandeling, pannenkoekwandeling, winterwandeling, nieuwjaarswandeling en een wandeling in de Ardennen. Verder staan er elk jaar drie reizen naar Oostenrijk en Italië op het programma. In 2025 zijn de bestemmingen Flachau (Oostenrijk) in januari, Kirchberg (Oostenrijk) in februari en Dimaro in de Brenta Dolomieten (Italië) in maart.

De vereniging Ski Limburg: het bestuur en een lid vertellen

Ski Limburg heeft veel actieve leden die regelmatig deelnemen aan een of meer activiteiten. Het bestuur en een van deze actieve leden, MarieRose, vertellen over hun ervaringen bij Ski Limburg.

Henk Pook, voorzitter van Ski Limburg:

"Alle activiteiten hebben een gezellige, Bourgondische sfeer waarin veel clubleden zich thuisvoelen. Tijdens de reizen merk je een hechte band en vriendschap tussen de leden die al jaren meegaan op één of meerdere reizen. Nieuwe leden worden meteen warm ontvangen door de groep. Niemand blijft alleen en we letten goed op elkaar. Onze deelnemers variëren in leeftijd van midden 50 tot ver in de 80 en iedereen doet nog actief mee aan de wintersport.”

Marcel Kessels, secretaris:

"Net als bij veel verenigingen merken we dat het aantal leden afneemt, ook bij Ski Limburg. Daarom zoeken we naar manieren om ook jongere mensen aan te trekken. Bij ons zijn ‘jongeren’ leden tussen de 50 en 60 jaar die graag actief bezig zijn in clubverband. We zien graag dat deze nieuwe leden ook deelnemen aan onze reizen, zodat er een mooie mix is van ‘oud en jong’. Zo kunnen we samen genieten van allerlei wintersportactiviteiten zoals skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook van onze wandel- en fietstochten gedurende het jaar.”

Oda Vanoppen, penningmeester:

"Zowel koppels als alleenstaanden zijn van harte welkom. Wij doen ons best om het iedereen naar de zin te maken. Voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging is het lidmaatschap gratis. Niet-leden van de NSkiV betalen jaarlijkseen klein bedrag. Voor het lopende clubjaar (1 mei 2024 t/m 30 april 2025) is dat € 20,00. Kom eens deelnemen aan een van onze activiteiten en ervaar het zelf!”

MarieRose, sinds eind vorig jaar lid van Ski Limburg:

“Afgelopen seizoen ging ik voor het eerst mee op een wintersportvakantie met Ski Limburg. Het was een gezellige groep en een veilige omgeving om samen op vakantie te gaan. De reisgenoten, waaronder het bestuur, hebben me hartelijk ontvangen. We hebben veel gelachen en ik heb volop genoten van de skivakantie. Ik heb me meteen weer ingeschreven voor volgend jaar!”

Interesse om mee te doen?

Wil je lid worden van Ski Limburg of ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website van Ski Limburg of neem contact op met een van onze bestuursleden.


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues