Vanaf dit seizoen kunnen ook mensen met een verstandelijke beperking skiën bij Skipiste Nieuwegein


Skipiste Nieuwegein breidt het aanbod uit! Vanaf dit seizoen kunnen ook mensen met een verstandelijke beperking in Nieuwegein genieten van de skisport. Waar deze trainingen voorheen bij De Wolfskamer in Huizen werden gehouden onder leiding van Paul de Jong, vinden ze nu plaats bij Skipiste Nieuwegein. Elke zaterdag zijn zowel kinderen als volwassenen van harte welkom voor de wekelijkse G-skitraining!

G-skiën: meer dan alleen fitter worden

Paul de Jong verzorgt al 12,5 jaar met passie vrijwillig de trainingen in het G-skiën. Dit draait niet alleen om fysiek fitter worden, maar vooral om het verbeteren van de levenskwaliteit. G-skiën biedt mensen met een verstandelijke beperking de kans om plezier te beleven aan de skisport en tegelijkertijd hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te vergroten. Skipiste Nieuwegein benadrukt het belang van plezier en veiligheid, vooral voor deze doelgroep. Samen met zijn team en Skipiste Nieuwegein helpt Paul deze skiërs hun vaardigheden te ontwikkelen en zoveel meer te bereiken!

Een proeftraining

De trainingen vinden iedere zaterdagmiddag plaats tussen 12:00 en 18:00 uur. De tijdsindeling is afhankelijk van het niveau. Ben je benieuwd of de G-skitraining iets voor jou is of voor iemand in je omgeving? Probeer het uit met een proeftraining! Bekijk alle informatie op de website van Skipiste Nieuwegein.

Een wintersport die bij jou past: Uniek Sporten

In Nederland bieden verschillende wintersportorganisaties activiteiten aan voor aangepast wintersport. Op Uniek Sporten vind je ze allemaal overzichtelijk bij elkaar. Wat je beperking of aandoening ook is, er is altijd een manier waarop jij kunt sporten en bewegen. Vind hier de wintersportorganisatie die bij jou past!


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues