Twee langlaufverenigingen bundelen krachten en organiseren eerste editie van het Biatlon Festival

RW Rottemeren en Langlaufvereniging Bedaf hebben afgelopen zaterdag 5 oktober hun krachten gebundeld voor de eerste editie van het Biatlon Festival! Pascal van der Plas, één van de betrokkenen bij RW Rottemeren, vertelt hoe de dag is verlopen.

Drie verschillende biatlondisciplines

Dankzij de goede afstemming tussen RW Rottemeren en Bedaf waren er wedstrijden in drie verschillende biatlonvormen: targetsprint, zomerbiatlon hardlopend en zomerbiatlon op rolski’s. Tijdens het Biatlon Festival was het ook mogelijk om extra punten en starts te maken voor de Holland Cup Noords door deel te nemen aan de rolskibiatlon. De samenwerking binnen het organisatieteam verliep soepel. Verder was de sfeer onder de vrijwilligers volgens Pascal heel positief.

De targetsprintwedstrijd was een NK waaraan iedereen kon deelnemen. Verder was een hoogtepunt dat de jongste deelnemer de snelste was bij de rolskibiatlon!

Een zonnige, geslaagde dag

De wedstrijddag zelf vond plaats op een atletiek- en een wielerbaan. Het weer werkte mee: het was een zonnige dag met een perfecte temperatuur voor de sporters. Het publiek was enthousiast en moedigde de deelnemers aan, wat zorgde voor veel gezelligheid rondom de wedstrijden.

Kortom: het Biatlon Festival was een succes! Met een enthousiaste sfeer en mooie prestaties kijken zowel de deelnemers als de organisatie terug op een geslaagde dag.


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues