In 2030 is sporten voor mensen met een beperking vanzelfsprekend; daar gaan wij voor!


Samen met een groot aantal Nederlandse organisaties, sportbonden en NOC*NSF werken we aan het structureel verbeteren van het sportlandschap voor mensen met een beperking. Tijdens de landelijke Uniek Sporten Dag hebben 56 organisaties, waaronder de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), zich verbonden aan de strategie ‘Sporten voor mensen met een beperking vanzelfsprekend in 2030!’. Met elkaar nemen we de uitdaging aan om dit doel binnen vijf jaar te bereiken.

Uitdaging van de strategie

De belangrijkste opgave is het beter afstemmen van vraag en aanbod, zowel lokaal, regionaal als landelijk, voor zowel jeugd als volwassenen. De NSkiV zal hier een actieve rol in spelen, en dat kunnen we niet zonder de inzet van de aangesloten organisaties die hier een grote bijdrage aan leveren!

Onmisbare organisaties

Bij de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) zijn meerdere aangesloten organisaties betrokken bij de sport voor mensen met een beperking. Deze organisaties in aangepast wintersport laten zien dat een berperking geen belemmering hoeft te zijn om te genieten van wintersport. Ze staan klaar om iedereen met een beperking een onvergetelijke wintersportervaring te bieden, zowel op Nederlandse accommodaties als via unieke reizen naar het buitenland.

Platform Uniek Sporten: een nieuwe samenwerking

Een belangrijke stap in onze bijdrage aan de strategie is het in de spotlight zetten van de organisaties die al zoveel doen. Het is ons doel om hen zichtbaar te maken voor zoveel mogelijk sporters die de wintersportervaring willen beleven. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met het platform Uniek Sporten, dat organisaties bundelt die sportaanbod bieden voor mensen met een beperking.

Samen maken we het verschil

Door samen te werken met onze aangesloten organisaties en Uniek Sporten, maken we wintersport steeds toegankelijker voor iedereen. Heb jij of iemand die je kent interesse in aangepast wintersporten? Ontdek de mogelijkheden op Uniek Sporten en neem contact op met een van onze aangesloten organisaties om de wintersportervaring te beleven!

In 2030 is sporten voor mensen met een beperking vanzelfsprekend; daar gaan wij voor!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues