World Cup nieuws: de freestyle snowboarders starten zaterdag in Chur

Internationale atleten bij de World Cup in Chur. Beeld: Buchholz/@fisparkandpipe

TeamNLsnow-atleten Sam Vermaat, Niek van der Velden, Romy van Vreden en Melissa Peperkamp doen komende zaterdag 19 oktober 2024 mee aan de snowboard World Cup big air in Chur, Zwitserland. Na hun eerste World Cup in Nieuw-Zeeland zijn de freestyle snowboarders klaar voor de volgende uitdaging!

De eerste World Cup van het seizoen in Nieuw-Zeeland

Het World Cup-seizoen begon officieel in Cardrona, Nieuw-Zeeland, waar de eerste wedstrijden in de Park & Pipe-snowboarddiscipline slopestyle plaatsvonden. Melissa Peperkamp, Niek van der Velden en Romy van Vreden, waren daar aanwezig om het seizoen te openen. Voor Sam Vermaat kwam deze wedstrijd helaas te vroeg vanwege zijn revalidatie na een langdurige blessure.

De voorbereidingen in Cardrona werden flink beïnvloed door uitdagende weersomstandigheden, met natte sneeuw en sterke wind. Ook tijdens de wedstrijddagen bleef het weer ongunstig. De kwalificaties moesten worden uitgesteld, en toen ze uiteindelijk doorgingen, kregen de deelnemers te maken met wind, sneeuw en slecht zicht. Geen ideale omstandigheden voor een wedstrijd. Hoewel de kwalificaties nog wel konden plaatsvinden, werden de finales uiteindelijk afgelast. Daardoor werden de kwalificatieresultaten als eindresultaten genomen: Melissa eindigde op de zesde plaats, Romy werd twintigste, en Niek behaalde een zestiende plek in zijn heat.

Internationale atleten bij de World Cup in Cardrona. Beeld: @wintergamesnz

Komende zaterdag: World Cup Chur

Aankomende zaterdag 19 oktober 2024 is het zover: de vierde editie van de World Cup big air in Chur en de tweede wedstrijd voor onze Park & Pipe-snowboarders. Dit evenement belooft een spannend vervolg te worden op het seizoen voor de TeamNLsnow-atleten. Ieder jaar zijn hier ruim 30.000 bezoekers aanwezig! Ook bijzonder: het evenement vindt middenin de stad plaats, wat zorgt voor een unieke sfeer en ervaring voor zowel de sporters als het publiek.

De snowboarders krijgen twee runs in de kwalificaties, waarbij alleen de beste run telt voor de eindscore. Vervolgens gaan de tien beste mannen en acht beste vrouwen door naar de finals. In de finals krijgen de boarders drie runs, waarvan de beste twee resultaten worden meegenomen in de eindbeoordeling. Naast de wedstrijden is er tijdens het evenement ook volop entertainment voor de bezoekers. Dit maakt de World Cup big air in Chur niet alleen een must-see voor freestyle snowboardfans, maar ook voor iedereen die wel houdt van een feestje!

Het programma

Onderdeel Datum Tijd Atleet
Kwalificatie 19 oct 9.00 uur Melissa en Romy
Kwalificatie 19 oct 12.00 uur Sam en Niek
Finals 19 oct 20.00 uur Melissa en Romy *
Finals 19 oct 20.15 uur Sam en Niek *

* In totaal kunnen tien mannen en acht vrouwen zich plaatsen voor de finals.

We wensen Sam, Niek, Romy en Melissa heel veel succes! Op de hoogte blijven van hun prestaties? Volg ze via het Instagramaccount van TeamNLsnow.


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues