De kwaliteit van de Nederlandse wintersportleraren blijft groeien!


Oktober was een goede maand voor de wintersportopleidingen. Nederland heeft er een flinke groep beginnende professionals bij die klaar zijn om hun kennis en vaardigheden in te zetten om wintersporters verder te helpen. Zeker nu veel wintersporters afreizen naar de bergen, kunnen zij zich in Nederland voorbereiden onder goede begeleiding. Ongeveer 80% van de geslaagden gaat dan ook aan de slag bij een Nederlandse organisatie. Een deel van hen zet vervolgens de volgende stap en is deze maand gestart met de niveau 3-opleiding. We blikken graag met je terug op de afgelopen afgeronde niveau 2-opleidingen en de start van niveau 3-opleidingen!

De eerste stap: de niveau 2-opleiding

In oktober zijn er op verschillende plekken in Nederland opleidingen afgerond voor ski- en snowboardbegeleiders, van Ermelo tot Landgraaf. Bij De Uithof, Delphindoorski, SnowWorld Landgraaf en SkiDiscovery hebben deelnemers hun niveau 2-opleiding succesvol afgerond. Veel van hen doen de opleiding bij de organisatie waar ze vervolgens aan het werk gaan. Met veel positieve ervaringen na het doen van de opleiding, gaan zij met motivatie aan de slag!

“Tijdens de gehele opleiding was er een ontspannen sfeer, met veel kennis en persoonlijke aandacht voor iedereen.”
“Ik zou de opleiding zeker aanraden!”

Morgen doet er nog een grote groep snowboarders examen bij De Uithof en Snowboardtraining.nl, veel succes bij het examen!

Korte opleiding, veel inhoud

De opleiding is vrij compact: je hebt zo’n drie opleidingsdagen en een examendag. In die tijd verbeter je zowel je lesgeven als je eigen techniek. Hierbij starten ze bij de basis. Voor de eigen vaardigheid van skiërs betekent dit bijvoorbeeld weer terug naar de ploegbocht (pizzapunt) en voor snowboarders het verfijnen van de basishouding. Als de basis niet goed zit, neem je dat mee in de rest van je technieken en daarom is dit zo belangrijk! De theorie leer je vanuit huis via de e-learning, waardoor je op je eigen tempo de stof kunt doorlezen. Deze kennis wordt getoetst met een examen en wordt tijdens het geven van lessen in de praktijk gebracht.

Ook jij kunt beginnen!

Door heel Nederland staan er nog niveau 2-opleidingen gepland. Wil je aan de slag in de wintersport? Meld je dan aan en zet de eerste stap in je carrière als beginnende professional! voor het skiën en snowboarden zijn dit de opleidingen die in november starten:

Discipline Startdatum Examendag Aanmelden bij Locatie Kosten
Skiën en snowboarden 16 november 2024 24 november 2024 SnowWorld Landgraaf Landgraaf € 390,-
Snowboarden 16 november 2024 30 november 2024 Snowboardtraining.nl Zoetermeer € 449,-

De volgende stap: de niveau 3-opleiding

Tijdens de niveau 3-opleiding groei je van begeleider naar leraar. Na het afronden van de niveau 2-opleiding kun je bij een Nederlandse wintersportorganisatie ervaring opdoen. Als dit goed bevalt en je merkt dat lesgeven bij je past, dan kun je de volgende stap zetten, waarna je zelfstandig lesgeeft: de niveau 3-opleiding.

Oktober: de start van de ski- en langlauf- en rolski-opleiding

In oktober zijn de niveau 3-opleidingen voor ski en langlauf-rolski van start gegaan. Deze opleidingen beginnen altijd in Nederland, met een verdiepingsslag op het lesgeven in Nederland. Voor skiërs zijn er in Nederland verschillende ondergronden, zoals de rolbaan, indoorhal en outdoorbaan. Daarom beginnen we met twee opleidingsdagen op de rolbaan en outdoorbaan. Bij de langlauf- en rolski-opleiding ligt de focus tijdens deze dagen op het rolskiën, een verdieping van de techniek die veel overeenkomsten heeft met langlaufen en een sterke basis vormt voor de sneeuwweek.

Op naar de Alpen!

Na de voorbereidingsdagen in Nederland vertrekt de groep voor een intensieve week naar de Alpen. Een week vol hard werken en ontzettend veel plezier samen met andere enthousiaste skiërs, snowboarders of langlaufers. Volgende week gaan de niveau 3-cursisten van de ski-opleiding de sneeuw in. De langlaufers vertrekken pas in maart, dus zij hebben nog wat extra tijd om zich voor te bereiden. We wensen de skiërs alvast veel succes, plezier en vooral een leerzame week!

Ook jij kunt je zelfstandig leraar worden!

Wil jij ook een verdiepingsslag maken? Dit seizoen staan er meerdere niveau 3-opleidingen gepland. Past een van de data? Geef je dan snel op!

Discipline Trainingsdagen in NL Datum sneeuwweek Aanmelden bij en meer informatie Locatie Kosten
Skiën 30 november 8 december - 16 december 2024 Huski Reizen n.t.b. €1599
Snowboarden 29 en 30 november 2024 7 december - 15 december 2024 Snowboardtraining.nl Katschberg € 1599,-
Skiën en Snowboarden 8 maart en 15 maart 2025 22 maart - 29 maart 2025 Nederlandse Ski Vereniging Kaprun € 1599,-
Snowboarden 11 en 12 april 2025 26 april - 3 mei 2025 Snowboardtraining.nl Tignes Val d’Isère € 1599,-
Skiën n.t.b. 26 april - 3 mei 2025 (meivakantie) Alpine Sports Kaprun € 1599,-

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues