Wil jij trainer/coach worden? Meld je aan voor de niveau 3-opleiding!


Ben je een ervaren wedstrijdskiër of snowboarder, of geef je al jaren ski- of snowboardles? Wil je je kennis verruimen om toekomstige (top)atleten te begeleiden? Dan is de trainer/coach niveau 3-opleiding iets voor jou. Goed nieuws: de opleiding is net vernieuwd en je kunt op veel plekken in Nederland starten aan het eerste deel van de opleiding!

Vernieuwde trainer/coach-opleiding

De trainer/coach-opleiding is vernieuwd. De Nederlandse Ski Vereniging is een samenwerking aangegaan met andere sportbonden om de kwaliteit te verbeteren en de toegankelijkheid van de opleiding te vergroten. De opleiding bestaat nu uit twee delen: een algemeen deel en een sportspecifiek deel.

1. Het algemene deel: de Fundament Fase

Het eerste deel van de opleiding is het algemene deel. Hierin komen onderwerpen aan bod die voor iedere trainer relevant zijn, zoals pedagogiek, didactiek, motoriek, trainingsleer en blessurepreventie. Dit deel, genaamd de Fundament Fase, wordt door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) op verschillende data en locaties in heel Nederland aangeboden.

Studiebelasting:

  • 3 cursusdagen (in Nederland)
  • Zelfstudie en praktijk(stage)opdrachten
  • Lees hier meer details over de leerroute van de Fundament Fase bij de KNGU.

2. De Sportspecifieke Fase

Na het afronden van de Fundament Fase ben je klaar voor de Sportspecifieke Fase. In deze fase wordt de kennis vertaald naar jouw gekozen discipline en verdiept, met thema’s zoals training geven, methodiek, techniek en wedstrijdvoorbereiding. Ook wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van je eigen vaardigheden, zodat je een zelfstandige trainer/coach wordt die in staat is om het beste uit je atleten te halen.

De Sportspecifieke Fase is te volgen in twee disciplines:

  • Alpineskiën
  • Snowboard freestyle

Studiebelasting:

  • 5 cursusdagen (in Nederland)
  • Zelfstudie en praktijk(stage)opdrachten

Wanneer kun je starten?

Ben je enthousiast geworden? De eerste cursisten zijn al begonnen met de opleiding en daar kun je bij aansluiten! Eerder dit jaar heeft de Sportspecifieke Fase voor snowboard freestyle plaatsgevonden en nu staat de discipline alpineskiën op de agenda.

Alpineskiën: start op 15 november 2024.
Snowboard freestyle: heeft al plaatsgevonden, start volgend jaar opnieuw.
Bekijk hier alle informatie op onze website.

Aankomende Fundament Fases

Voordat je kunt starten aan de Sportspecifieke Fase, moet je de Fundament Fase afronden. Gelukkig biedt de KNGU voor de start van de Sportspecifieke Fase nog een aantal Fundament Fases aan:

Startdatum Locatie
22 september 2024 Sevenum
29 september 2024 Leiden
29 september 2024 Zaandam
5 oktober 2024 Heerlen

Op deze pagina van de KNGU vind je meer data en locatie waarvoor je kunt inschrijven.

We hopen je binnenkort te zien tijdens de opleiding. Mochten er vragen zijn over de opleiding? Check ons website of mail ons via: [email protected]

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues