Lerarendag 2024 opent seizoen voor 100 ski- en snowboardleraren


Afgelopen zaterdag was het een regenachtige dag, maar de honderd leraren in SnowWorld Zoetermeer hadden daar geen last van. Het was de perfecte dag om het seizoen gezamenlijk af te trappen. Samen met SNOWPROs organiseerden we de jaarlijkse Lerarendag/het Summerevent 2024: een bijscholingsdag voor alle Nederlandse ski- en snowboardleraren. Dit evenement vond de hele dag plaats in SnowWorld, waar de leraren deelnamen aan verschillende ski- en snowboardclinics en een theorieblok. Met een vol programma en een bijna leeg SnowWorld was het de ideale dag om het seizoen te beginnen!

De opening van de dag

De 100 leraren verzamelden zich in de Bierstube, waar SNOWPROs de dag opende. Na het openingswoord nam de commissie van Interski 2027 het woord. Dit vierjaarlijkse congres zal in 2027 plaatsvinden in Vail en hier zullen we later zeker meer over gaan communiceren. En wie weet, zien we daar weer bekende gezichten terug!

Verbeteren van eigen vaardigheid

Alle leraren namen deel aan twee praktijkblokken, elk verzorgd door verschillende opleiders. De leraren werkten aan twee specifieke thema’s voor zowel skiërs als snowboarders: het verbeteren van korte bochten en het verbeteren van de positie van het bovenlichaam tijdens dynamische bochten. De clinics waren afgestemd op het niveau van de leraren, zodat iedereen nieuwe inzichten opdeed. De reacties waren zeer positief!

“Goede uitleg, leuke werkvormen, fijne clinic!”

“Het is heerlijk om met zoveel goede skiërs samen te zijn.”

“Een andere benadering die mij nieuwe inzichten heeft opgeleverd.”

Feedback geven en zorgvuldig handelen bij ongeval

Naast de praktijkblokken waren er ook theorieblokken, waarbij de leraren konden kiezen tussen twee onderwerpen: ‘het geven van feedback’ en ‘zorgvuldig handelen tijdens een ongeval en het vooraf borgen van mogelijke risico’s’. Ook in deze sessies deden de leraren nieuwe inzichten op en konden ze met elkaar van gedachten wisselen over de onderwerpen.

“De theorie over hoe om te gaan met ego’s die de les voor anderen verpesten was voor mij heel relevant.”

“Heel nuttige informatie voor skischolen!”

De borrel en de BBQ

Na de interessante clinics kwamen de meeste leraren samen voor een borrel in de Bierstube. Hier konden ze de dag nabespreken, de zomervakantie evalueren en alvast vooruitkijken naar het komende seizoen. Voor de leden van SNOWPROs werd de dag afgesloten met een goedbezochte barbecue.

Bedankt!

We willen SNOWPROs bedanken voor de prettige samenwerking bij het organiseren van deze dag. We kijken ernaar uit om dit volgend jaar opnieuw samen te doen! En natuurlijk bedanken we alle opleiders die zich perfect hadden voorbereid en inspirerende clinics hebben gegeven. Bedankt!

Wil je nog meer leren? Meld je dan aan voor een vervolgopleiding!

Heeft de Lerarendag je weer helemaal gemotiveerd voor het nieuwe seizoen? En sta je nu weer te popelen om je kennis te verdiepen? Ook dit seizoen staan er veel niveau 3- en niveau 4-opleidingen op de agenda waar je je voor kunt inschrijven! Bekijk hier het volledige overzicht van de opleidingen en meld je snel aan. Heb je vragen over een opleiding? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues