World Cup nieuws: tegenslagen in Chur en komend weekend Sölden

Internationale atleten bij de World Cup in Chur. Beeld: Marcel Laemmerhirt/@bigairchur

Afgelopen zaterdag 19 oktober 2024 stonden onze freestyle snowboarders aan de start bij de World Cup big air in Chur, Zwitserland. Het was een spannende dag vol actie en adrenaline, waarin de beste snowboarders van de wereld het tegen elkaar opnamen op de indrukwekkende schans van Chur. Ondanks de inzet en het harde werk van onze teamNLsnow-atleten kende de wedstrijd helaas zijn tegenslagen. Ook kijken we vooruit naar komend weekend, want dan staat de World Cup reuzenslalom op de planning. Traditioneel wordt het seizoen voor de alpineskiërs in Sölden geopend en Marcel Hirscher skiet dan -als het goed is- voor de eerste keer mee onder de Nederlandse vlag.

Wedstrijd met tegenslagen in Chur

Het was geen gemakkelijke wedstrijd in het Zwitserse Chur voor onze freestyle snowboarders. Er waren namelijk verschillende valpartijen die de resultaten beïnvloedden. Hoewel de resultaten misschien niet waren waar ze op hadden gehoopt, biedt deze wedstrijd waardevolle leermomenten voor onze atleten. Elke wedstrijd is een kans om te groeien en ervaring op te doen. Met het oog op de komende wedstrijden kunnen Sam, Niek, Romy en Melissa zich richten op het verbeteren van hun prestaties. Het seizoen is nog lang en er liggen nog genoeg kansen in het verschiet om te laten zien wat ze echt in hun mars hebben. De focus zal nu liggen op herstel, training en het terugwinnen van vertrouwen op weg naar de volgende evenementen op de World Cup-kalender.

World Cup reuzenslalom in Sölden

Het komende weekend start traditiegetrouw het World Cup-seizoen alpineskiën met de reuzenslalom in Sölden. De voorbereidingen in Sölden verlopen voorspoedig; de sneeuwcondities zijn goed en de sneeuwcontrole op 17 oktober werd met succes afgerond. Dit belooft een goede start van het seizoen te worden!

Voor TeamNLsnow staat dit weekend hopelijk in het teken van een historische gebeurtenis: Marcel Hirscher zal namelijk als het goed is zijn debuut maken onder de Nederlandse vlag. Deze alpineskiër, die een indrukwekkend aantal wereldtitels op zijn naam heeft staan, maakt -als hij fit genoeg is- zijn comeback in de World Cup-competitie. Vanwege ziekte in de afgelopen weken, wordt het een last-minute beslissing of hij meedoet. Fingers crossed en we houden jullie op de hoogte.

Mocht Hirscher besluiten mee te doen, zal hij op onderstaande tijden in actie komen.

Onderdeel Datum Tijd Atleet
Run 1 27 oct 10.00 uur Marcel Hirscher
Run 2 27 oct 13.00 uur Marcel Hirscher *

* De 30 snelste heren plaatsen zich voor de tweede run.


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues