Aankondiging: de langlauf-rolski niveau 3-opleiding staat gepland


Afgelopen seizoen hebben we de vernieuwde langlauf en rolski niveau 2-opleiding aangeboden, die twee grote groepen enthousiaste deelnemers trok. Voor aankomend seizoen bieden we deze deelnemers de mogelijkheid om een volgende stap te zetten met de niveau 3-opleiding. Deze opleiding vindt niet alleen plaats in Nederland, maar ook voor een deel in de sneeuw. Tijdens de niveau 3-opleiding worden je eigen vaardigheden verbeterd en wordt je kennis verder vergroot. We leggen je graag uit wat je van de opleiding kunt verwachten!

Niveau 2: de start van je carrière

Voordat je aan de niveau 3-opleiding begint, start je met de niveau 2-opleiding, die je opleidt tot begeleider. Afgelopen seizoen hebben we er dankzij de niveau 2-opleiding ruim 20 begeleiders bijgekregen! Veel van de deelnemers hebben al aangegeven dat ze hun kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen en dat is vanaf komend seizoen mogelijk.

Niveau 3: naar zelfstandig instructeur

Aankomend seizoen kun je stap zetten tot zelfstandig instructeur met de niveau 3-opleiding. Deze opleiding begint in Nederland en vertrekt vervolgens een week naar de sneeuw in Oostenrijk. Dit vereist meer tijd van de deelnemer en geeft een flinke lading aan kennis. Dit moet ook wel want na het volgen van deze opleiding kun je zelfstandig lesgeven aan beginners en gevorderden op rolski’s en langlaufski’s. Daarbij word je opgeleid tot een echte kenner in zowel de skating- als klassieke stijl én kun je lesgeven in Nederland en in het buitenland.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding begint met twee dagen rolskiën in Nederland. Vervolgens vindt de sneeuwweek plaats in Oostenrijk, waar we overstappen op de langlaufski’s. Hier behandelen we zowel skating als de klassieke stijl, zodat je in beide technieken je eigen vaardigheid zal verbeteren, je kennis kan uitbreiden en misschien wel het belangrijkste: je leert hoe je deze technieken uitlegt en verbetert bij de sporter. Want een goede leraar kan deze technieken correct demonstreren, uitleggen wanneer ze het beste kunnen worden gebruikt en ze zo efficiënt mogelijk aan de sporter overbrengen.

De planning van de eerstvolgende opleiding

Onderdeel Locatie Wanneer
Rolskiën Nederland 13 en 27 oktober 2024
Langlaufen Oostenrijk (locatie volgt) 23 t/m 29 maart 2025
Rolskiën Nederland 5 april 2025
Examen Nederland 13 april 2025

Meer weten en inschrijven

Na het behalen van de niveau 2-opleiding kun je je inschrijven voor de niveau 3-opleiding. De inschrijving opent op maandag 2 september 2024. Klik hier voor meer informatie en de inschrijfmogelijkheden. Heb je nog geen niveau 2-diploma op zak? Ook aankomend seizoen starten we met deze opleiding, meer informatie vind je hier.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues