Dit is TeamNLsnow voor seizoen 2024/2025!


Na een welverdiende zomervakantie is het tijd om langzaamaan vooruit te kijken naar komende winter. Seizoen 2024/2025 is inmiddels gestart en de eerste internationale wedstrijden hebben zelfs al plaatsgevonden. Een mooi moment om ons TeamNLsnow voor dit seizoen aan jullie voor te stellen. Benieuwd wie er dit jaar in welke discipline in actie komen? Je leest het hieronder!

TeamNLsnow seizoen 2024/2025

Iedere winter komen er vele Nederlandse wintersporters in actie in het internationale wedstrijdcircuit. Van alpine tot de parawintersport en van de noordse disciplines tot het freestylen, de Nederlanders doen het zo slecht nog niet. Een kleine selectie van die grote groep wedstrijdsporters, komt voor Nederland uit op het hoogste niveau: de World Cup. Deze behoren tot TeamNLsnow, het team van Nederlandse wedstrijd-wintersporters dat een startplek heeft in de World Cup, ongeacht de discipline. Dat wij als plat landje zoveel goede sneeuwsporters hebben, daar zijn wij als bond natuurlijk meer dan trots op en daarom stellen we ze graag aan jullie voor! Dit is TeamNLsnow voor seizoen 2024/2025.

Snowboardcross: Glenn de Blois

Wij zijn blij dat we kunnen melden dat Glenn ook komend seizoen weer voor Nederland en TeamNLsnow aan de start van de World Cup snowboardcross zal verschijnen. De 28-jarige snowboarder behaalde afgelopen winter regelmatig de kwart-, halve en kleine finale maar moest de laatste wedstrijden helaas aan zich voorbij laten gaan door een rugblessure. Gelukkig is hij hersteld en zal hij komend seizoen weer meestrijden om een plek op het podium!

Glenn in actie bij zijn laatste World Cup (Beeld: Miha Matavz/FIS)

Alpine snowboarden: Michelle Dekker

Ook Michelle Dekker is een bekend gezicht van TeamNLsnow. De alpinesnowboardster doet al jaren mee in de World Cup en beleefde afgelopen winter één van haar beste seizoenen ooit. Met maar liefst twee podiumplekken en een zesde plek in het overall World Cup-klassement liet ze zien dat ze zeker tot de wereldtop behoort. Niet zo gek dat ze erop gebrand is om komend seizoen weer goed te presteren en haar prijzenkast uit te breiden!

Freestyle snowboard: Melissa Peperkamp, Romy van Vreden, Niek van der Velden en Sam Vermaat

In de discipline freestyle snowboard gaan we komend seizoen maar liefst vier Nederlanders in actie zien. Sam en Niek bij de heren en Melissa en Romy bij de dames. Niek is, net als Sam en Melissa, een bekend gezicht binnen TeamNLsnow, zij doen al een aantal jaren mee op World Cup-niveau. Sam wist vorig seizoen voor het eerst een podiumplek te behalen, en nog wel in een ijzersterk deelnemersveld ook. Melissa raakte vorig seizoen geblesseerd, maar was op tijd hersteld om de laatste World Cup van het seizoen mee te pakken. Hier behaalde ze nog een knappe zesde plek ook! Romy maakte vorig jaar haar World Cup debuut en na het winnen van de Europa Cup Overall-titel heeft ze dit jaar een vaste startplek in de World Cup verdiend. We zijn benieuwd welke prestaties onze snowboarders dit jaar neerzetten!

Bij de laatste World Cup vorig seizoen kwamen alle vier de snowboarders al in actie!

Mogulskiën: Laura Berghuis, Janneke Berghuis

De zusjes Berghuis, oftewel Laura en Janneke, zullen ook komend seizoen weer onderdeel zijn van TeamNLsnow. Hoewel afgelopen winter een volle wedstrijdkalender had en Laura geblesseerd raakte, laten de mogulskiesters zich niet gek maken en zullen ook zij komend seizoen in actie komen. Janneke en Laura behaalden in december 2023 voor het eerst de finals, dus we zijn benieuwd wat de zusjes Berghuis dit seizoen kunnen laten zien!

Alpineskiën: Kiara Derks, Noa Blok en Marcel Hirscher

Voor het eerst sinds een lange tijd zullen we drie Nederlanders in actie zien in het alpineskiën: Kiara Derks, Noa Blok en Marcel Hirscher. Kiara maakte begin 2023 haar debuut in de World Cup, nadat ze bij de Nederlandse Kampioenschappen genoeg punten had geskied voor een startplek. In 2023/2024 deed ze meteen mee aan 12 World Cups, wat resulteerde in een loodzwaar, maar leerzaam eerste World Cup-seizoen. Ze is inmiddels al volop in training om zo goed mogelijk het nieuwe seizoen in te gaan.

Noa Blok is een nieuw gezicht binnen TeamNLsnow en we zijn trots dat we nog een dame aan start zullen zien in de World Cup! Ze heeft in 2023/2024 een goede winter gedraaid en voldoende punten geskied voor een plek in de World Cup. Ook voor haar zal het ongetwijfeld een heel leerzaam eerste World Cup-seizoen worden!

En de derde alpineskiër die voor Nederland in actie komt is Marcel Hirscher. De alpineskiër met een Oostenrijkse vader en Nederlandse moeder maakt deze winter zijn comeback in het wedstrijdcircuit. Op het moment is hij in Nieuw-Zeeland voor trainingen en wedstrijden met het doel om in Sölden meteen de eerste World Cup van het seizoen te starten.

Paraskiën: Claire Petit, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Thijn Speksnijder

Binnen het paraskiën zien we komend seizoen bekende gezichten aan start van de World Cup. Net als afgelopen seizoen zullen Claire, Jeroen, Niels en Thijn in actie komen. Claire wist vorige winter voor het eerst naar een World Cup-podiumplek te skiën en Jeroen en Niels zorgden samen voor een ware prijzenregen. Op het moment zitten de paraskiërs in Nieuw-Zeeland om de eerste meters in de sneeuw van seizoen 2024/2025 te maken. Wat gaan ze komende winter laten zien? Lukt het Jeroen om zijn World Cup Overall-titel te verdedigen? Wij gaan het op de voet volgen!

Parasnowboarden: Chris Vos, Lisa Bunschoten en Dean van Kooij

We sluiten het voorstelrondje van TeamNLsnow af met parasnowboarders Chris, Lisa en Dean. De snowboarders maakten vorige winter een vliegende start door bij de eerste World Cups in Landgraaf meteen op het podium te eindigen. Samen haalden ze maar liefst vijf medailles op twee wedstrijden, een knappe prestatie dus! Het waren voor Lisa ook meteen de laatste World Cups van het seizoen, want in januari maakten zij en Chris bekend in juli een dochtertje te verwachten. De kleine is inmiddels geboren en zal gelijk komen aanmoedigen, want het stel komt komende winter weer in actie.

We wensen alle TeamNLsnow-leden heel veel succes komende winter en kijken uit naar de mooie prestaties!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues