Ton Tour On Wheels 2024: een geslaagde editie


Afgelopen zondag organiseerde Langlaufvereniging Bedaf de jaarlijkse Ton Tour On Wheels. Een toertocht waarbij deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden en mochten deelnemen op skikes, rolski’s, skeelers en steps. De dag begon om 9:00 uur met een heerlijke kop koffie of thee, iets lekkers en natuurlijk het zonnetje erbij! Om 10:00 uur gingen de deelnemers van start voor hun gekozen afstand (of misschien net iets verder).

Meerdere afstanden en mooi weer

Bij de start stonden de vrijwilligers enthousiast langs de kant om iedereen luidkeels aan te moedigen. De deelnemers gingen van start voor afstanden van 5, 10, 20 of 30 km. Het leuke aan de route was dat je na elke 10 km kon besluiten om er nog eens 10 km bij te doen. Sommige deelnemers maakten hier ook gebruik van door van route te wisselen en extra kilometers te maken. Het weer werkte mee: het was heerlijk, niet te warm en bijna windstil.

Iedereen was welkom!

Je kon niet alleen deelnemen op skikes, rolski’s, skeelers of steps, maar leeftijd of ervaring maakte ook niet uit. Iedereen mocht meedoen. Dat bewezen een 11-jarige deelnemer die pas drie keer op rolski’s had gestaan en de oudste deelnemer van 77 jaar die ook enthousiast meedeed.

Pannenkoeken als afsluiter!

Een echte traditie bij de Ton Tour On Wheels is de pannenkoek na de finish. Nadat je de eindstreep had gehaald, stond de pan al op het vuur voor een welverdiende pannenkoek. Zo werd deze mooie dag perfect afgesloten met pannenkoeken en natuurlijk de Brabantse gezelligheid!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues