Drie TeamNLsnow-atleten trappen het World Cup-seizoen af in Nieuw-Zeeland


Het World Cup-seizoen is officieel begonnen in Cardrona, Nieuw-Zeeland. Hier worden morgen de eerste wedstrijden van de freestyle snowboarddiscipline slopestyle gehouden. Drie TeamNLsnow-atleten doen mee aan deze World Cup en openen daarmee het wedstrijdseizoen!

Drie TeamNLsnow-atleten aan de start

Onze atleten Melissa Peperkamp, Niek van der Velden, Sam Vermaat en Romy van Vreden zijn al een week in Cardrona om zich voor te bereiden op deze eerste World Cup van het seizoen. Helaas komt de wedstrijd voor Sam Vermaat nog te vroeg, omdat hij nog in de laatste fase van zijn revalidatie zit na een langdurige blessure. Toch is het een positieve ontwikkeling dat hij bijna klaar is om weer te kunnen strijden. Voor Melissa Peperkamp en Romy van Vreden is het extra bijzonder dat zij samen aan de start staan; Romy heeft zich dankzij haar winst in de Europa Cup een eigen startplek weten te bemachtigen. Dit betekent dat we nu twee vrouwelijke atleten in het veld hebben, wat natuurlijk fantastisch is!

Uitdagende weersomstandigheden in Cardrona

De voorbereiding in Cardrona wordt bemoeilijkt door uitdagende weersomstandigheden met natte sneeuwval en harde wind. Gelukkig is de organisatie hier op voorbereid. Zij hebben extra uitwijkdagen, zogenaamde ‘weatherdays’, ingesteld om de wedstrijden flexibel te kunnen plannen. Zo is er rekening mee gehouden dat, indien nodig, de wedstrijden verplaatst kunnen worden naar maandag. De kwalificaties, die aanvankelijk voor vandaag gepland stonden, zijn dan ook uitgesteld naar morgenochtend om 02:35 uur Nederlandse tijd.

Volg hier de live uitslagen!

Seizoen in aanloop naar de Olympische Spelen

Dit is een belangrijk seizoen, omdat vanaf nu de olympische en paralympische allocatielijsten (ranglijsten voor startplekken) bijgehouden gaan worden. Elke World Cup en elk Wereldkampioenschap telt mee voor een plek op de Olympische startlijst, wat betekent dat de prestaties van de atleten direct van invloed zijn op hun deelnamekansen. Een spannend seizoen voor de TeamNLsnow-atleten, we houden jullie op de hoogte van hun prestaties!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues