De jaarlijkse Salland Toer: rollend door het Sallandse landschap

De Salland Toer is een jaarlijkse rolski en cross-skate toertocht van 14, 22, 30 en 40 km door het Sallandse coulisselandschap. Aan de editie van afgelopen zondag deden 32 deelnemers mee uit het hele land. Peter Jansen, van Nordic Sports Oost-Nederland, vertelt hoe de dag is verlopen!

Goede samenwerking en sfeer tijdens de Salland Toer

Sinds eind vorig jaar is Nordic Sports Oost-Nederland als zelfstandige vereniging doorgegaan, voortgekomen uit de afdeling Nordic Sports van DSC Diepenveen. De vereniging is er voor alle mensen uit vooral Overijssel en Gelderland die het rolskiën, cross-skaten en langlaufen willen beoefenen als lid van een gezellige en actieve vereniging.

Het weer zat gelukkig mee: op een bui vlak voor de start na verliep de tocht vrijwel droog. Voor de echte Noordse sporters geldt dan ook het gezegde: “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær” — er is geen slecht weer, alleen slechte kleding. Omdat het rollen in de herfst door de bossen soms wat uitdagingen met zich meebrengt, zoals eikels, beukennootjes en takjes op de paden, heeft een vrijwilliger met een tractor en bezemrol ervoor gezorgd dat het parkoers de dag voor de tocht grondig werd geveegd. Hierdoor kon de baancommissaris de pijlen plaatsen op een perfect schone ondergrond.

De organisatie verliep soepel dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Aangestuurd door een ervaren coördinator voerde iedereen zijn taak uit. Vrijwilligers zorgden onder andere voor begeleiding op de fiets tijdens de tocht en stonden klaar met catering onderweg en bij de start/finish. De sfeer was ongedwongen en positief, wat zeker bijdroeg aan het succes van de dag!

Nieuwsgierige blikken

Hoewel het geen wedstrijd was, maar een prestatietocht, trok het evenement toch de nodige aandacht. Er was geen echt publiek, maar nieuwsgierige omstanders stelden vragen en toonden interesse in deze dynamische sporten. De regionale pers was ook aanwezig en maakte een mooi verslag van de dag.

Een kleine tegenslag

Ondanks het soepel verlopen van de prestatietocht, was er een klein incidentje: een deelnemer kreeg pech door een vastgelopen lager in een rolski, wat leidde tot een val. Gelukkig was er geen letsel, en werd de pechvogel snel opgehaald door een vrijwilliger en veilig teruggebracht naar de finish.’


Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues